Dom > Знање > Sadržaj
како ради јаје од шкампа
- Jul 14, 2018 -

Обиље јајника артемије познате су и као шкампи са салама . Они се широко сматрају важном биолошком храном. Има јаку прилагодљивост лошем окружењу и има добре репродуктивне способности. Ларве инсеката године су веома исхране, тако да су обилна јаја одлична храна за рибу, шкампи и раковице. Након љуљења, колекција козица може се сакупљати помоћу планктонске мреже (више од 60 месх). Ако мрежа планктона није доступна, може се користити за куповину екрана за свилени екран како би се сакупљале козице.

1. Јемље артемије може се дуго задржати у сувом стању. Када је сол 20-30, температура је 25 до 27 степени Целзијуса, а количина кисика потребне за инкубацију је задовољена. После 24 ~ 48 сати, ларве се излегну. Разумевање времена је најкритичније. Морамо обратити пажњу на ове услове: време, температуру и сланост.

2.Када се излучује јаје артемије, нечистоће и седимент на јајима могу се опрати глицерином и добијати чиста јаја. Јајце се такође може замрзнути од -3 Ц до -15 Ц, а затим бити инкубирано након 1 до 3 месеца хладног складиштења и може се добити стопа излучивања од 60% до 90%. Ово обезбеђује степен опстанка и продуктивност издувавања.

3. Зимска јаја (или након стерилизације и гранатирања) се директно стављају у морску воду. Температура воде се одржава на 28-29 степени Ц и може се развити у наупли након 24 - 30 сати директне ооотизације. Мала сијалица се може поставити на страну инкубатора како би привукла агрегацију ларве како би се постигао бољи ефекат раздвајања. Што је дуже време, то је бољи ефекат раздвајања, то је бољи ефекат раздвајања, али то ће довести до смрти новонасталих козица због хипоксије. Уопштено говорећи, прикладно је бити између пола сата и сат, али ће се променити са степеном изливања јајних козица.

Инкубатор јаја за јаја

Побољшана метода: јаја од шкампа стављена су у врећу од пресеђене свиле након стерилизације и потпуно натопљене. Постављени су у оохемијску комору на 25 степени Ц, избегавајући јако светлосно зрачење и обезбеђујући адекватно снабдевање кисеоником. После 8-9 сати, ларве су постале ларве лантера (јаја нису одвојена од младих и лантерних облика), а потом су стављени у морску воду на 28-29 степени Целзијуса како би постали науплит.

11.jpg