Dom > Новости > Sadržaj
Који су фактори који утичу на излучивање јаја Артемије?
- Aug 18, 2018 -

Еколошки услови ваљкастих јаја црвеног рака (Артемиа еггс спп.) Су важни фактори који утичу на брзину излучивања јаја црвених црва (Артемиа спп.). Ако услови за излучивање нису адекватно контролисани, стопа излучивања ће постати врло ниска.

1. Сланост: У нормалној морској води, вештачка морска вода или сурова сол са 20-30% салинитета је боља, на одговарајућој температури, одговарајуће повећање сланости, стопа излучивања ће се повећати, углавном у 60-70% степена излучивања је достигла највише; али салинитет је достигао 90, јаја не апсорбују воду, не могу се извадити.

2.ПХ: генерално између 8 и 9 је најбоље. У производњи, инкубација високе густине плус НАХЦО3 се користи за неутрализацију произведеног ЦО2, обично додавање 1-2 грама НАХЦО3 по литру морске воде може стабилизовати пХ вриједност морске воде.

3. Температура: Када је температура воде - 18 степени - 4 степена или 32-40 степени, ембриони црвених црва Артемиа јаја неће умријети, али неће излазити; када је температура воде између 4-32 степени, с повећањем температуре, метаболизам ембриона је ојачан, а температура инкубације у производњи је генерално 28-30 степени.

4. Растворени кисеоник: у производњи, док ДО> 0,2 ппм, који може задовољити потребе кисеоника (Артемиа) за потребу, у излучивању, обично испирати кисеоник и мешати воду, али и спречити стварање кисеоника, испуњени мртви угао, чиме се спречава акумулација излучивања, аноксична смрт.

5. светлост: сунчева светлост има стимулативни ефекат на рану фазу развоја ембрија и игра стимулативну улогу. Потражња за светлом у различитим областима је генерално различита. Погодно светло за јаја црвене боје (Артемиа спп.) У Сједињеним Државама је 1000 ЛУКС, док је за јаја црвеног рака (Артемиа спп.) У Кини 1500 ЛУКС.

6. Густина: У производњи оптимална густина јаја црних црва треба контролисати испод 10 грама по литру. У производњи великих размера, густина хватања треба да буде 3-5 грама по литру.

blob.png