Dom > О нама > Mjesto porijekla

Cvijeće cvjeta u plodnom tlu

Cvijet se ne može odvojiti od plodne zemlje i pažljivo zalijevati i njegovati. Zbog toga, cvet koji cveta je zaslepljujući.

Mi Shengying Aquatic Products Co, Ltd je znanstveno i moderno poduzeće uglavnom bavi uzgojem, preradom i prodajom žetve jaja. U proteklih 30 godina, kompanija se pridržavala principa “orijentisanog na ljude, kupca prvo”. Svi interesi klijenata su polazna tačka, zadovoljstvo korisnika, a povjerenje kupaca je naš cilj. Za sve kupce, naša kompanija je uvek insistirala na kupovini najslađih morskih jaja.

Aralsko more (Kazahstan: Aral Teңízi, Uzbek: Orol dengizi, Ruski Aralʹskoe more) je stari prevod "Allah" između Kazahstana i Uzbekistana.

Sjeverna i istočna obala su vijugave, sa mnogim malim jezerima i priobalnim otocima. Južna obala je delta rijeke Amu, a zapadna obala je strma obala. Jezero može biti plovno, a plovidba traje 7 mjeseci. Aralsko more formirano je na kraju pliocena (pre 7 do 2,5 miliona godina). U to vreme, Zemljina kora je popustila i površinske vode su se približile, što je ostatak transgresije. Nakon pleistocena (prije 2,5 do 10 000 godina), rijeke Syr i Amu su ubrizgavane u Aralsko more, tako da je nivo vode ostao nepromijenjen. Nakon šezdesetih godina, rijeke Amu Darja i rijeka Syr bile su u velikoj mjeri korištene za poljoprivredu i industriju, a klima se nastavila sušiti od 1970-ih, što je rezultiralo padom vodostaja jezera, naglim padom površine jezera, i povećanje slanosti jezera. Velika količina suve soli se akumulira u području u blizini jezera.

Regija jezera je izuzetno kontinentalna. Povijesno gledano, zbog ciklične sušne klime, nivo vode u jezeru je postao relativno velik. Klima Aralskog mora je pustinjski kontinent. Prosječna temperatura je od siječnja do veljače, -12 ° C (10,4 ° F) na sjeveru, -6 ° C (21 ° F) na jugu i 23,3 ° C na sjeveru i 26,1 ° C. C (79 ° F) na jugu. Godišnje padavine su 100 mm (4 milje). Temperatura vode u julu je 23 do 25 ° C (73 do 77 ° F); Temperatura vode u novembru i decembru je -0,7 ° C (30,8 ° F), a površina jezera je zamrznuta. Isparavanje jezerske vode je približno isto kao i priliv, ali iz dugoročne perspektive, nivo vode ima tendenciju postepenog opadanja. Sadržaj soli u morskoj vodi je 8-15 mg / L.

图片

  Kako se veličina Aralskog mora smanjila, okolna klima se promijenila, kontinentalne karakteristike su jače, ljeto kraće, toplije i kišovito, a zima je duža, hladnija i bez snijega. Sezona vegetacije je skraćena na 170 dana godišnje, a peščana oluja traje više od 90 dana godišnje.

Područje Aralskog mora je više od 60.000 kvadratnih kilometara, sa prosječnom dubinom vode od 13 metara i dubokom dubinom vode od 64 metra. Uglavnom ga ubrizgavaju dvije unutrašnje rijeke centralne Azije (sada ubrizgane u Sjeverno Aralsko more) i rijeka Amu (ubrizgana u južno Aralsko more, sada ubrizgano u Istočno Aralsko more i zapadno Aralsko more). U istoriji, Aralsko more je na 53 metra nadmorske visine, dugačko 435 kilometara od sjevera do juga, 290 kilometara od istoka prema zapadu, sa površinom od 68.000 kvadratnih kilometara i prosječnom dubinom od 16 metara. Duboka je 69 metara na zapadnoj obali.

Početkom 1960-ih jezero je bilo 53 metra nadmorske visine i zauzelo je površinu od 64.500 kvadratnih kilometara, što ga čini četvrtim po veličini na svijetu. Od tada, rijeke Amu Darja i rijeka Syr su u velikoj mjeri korištene u poljoprivredi i industriji, a klima se nastavila sušiti od 1970-ih, što je rezultiralo padom vodostaja jezera, naglim padom površine jezera, povećanje slanosti jezera i smanjenje proizvodnje ribe. Izumrla je velika količina suve soli koja se nakuplja u području u blizini jezera, a biljke su uništene. Aralsko more je nestalo i formiralo je južno Aralsko more i Sjeverno Aralsko more. Kasnije je Uskršnje ostrvo u jezeru bilo povezano sa kopnom, dijeleći južno Aralsko more na dva dijela.

Prirodni uslovi Aralskog mora rezultirali su visokim kvalitetom slanih morskih jaja, visokim brojem insekata, velikim crvima i kratkim vremenom inkubacije, koje su dobre karakteristike Aralskog mora. Tokom godina, kompanija je sledila filozofiju „Kvalitet Prvo, Prvo kredit, Pragmatični napredak, Stalno penjanje“. Već 30 godina stalno smo se bavili nabavkom najkvalitetnijih sirovina za žetvu jaja.

Samo zbog plodnosti, tako pune energije. Drži se tog srca, samo za najsjajnije. Shengying Aquatic proizvodi vam daju samo bolje proizvode i bolju uslugu!